top of page
  • Foto van schrijverladimee

Matcha

Bijgewerkt op: 24 nov. 2023

Matcha is geen gewoon groen theepoeder. 4 Weken voor de oogst worden de bladeren afgedekt zodat ze in de schaduw staan en langzamer groeien. Ze zijn per ongeluk ontdekt geweest doordat ze de planten hebben moeten afdekken als bescherming tegen de as van de vulkaan. Deze procedure heeft van groot belang gespeeld op de smaak van de thee. Hierdoor verhoogt de concentratie van belangrijke nutriënten zoals chlorofyl en polyfenolen, en de bladeren krijgen hierdoor een nog meer donkere kleur. Matcha wordt gemalen in stenen of granieten molens zo langzaam en voorzichtig als maar kan. Elke productiestap wordt met de meest mogelijke zorg en voorzichtigheid uitgevoerd waardoor de matcha op zijn best smaakt.

Matcha-thee is de oorspronkelijke Japanse manier van theedrinken. De theeblaadjes worden in een stenen vijzel vermalen tot een fijn poeder. Deze kostelijke drank inspireert door het zeer hoge gehalte aan chlorofyl en polyfenolen.

Polyfenolen zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Dit zijn moleculaire deeltjes die je DNA 🧬 kunnen beschadigen. Hierdoor krijg je beschadigingen in de cellen van je bloedvaten waardoor cholesterol makkelijker de kans krijgt om te groeien.

Door de polyfenolen in Matcha-thee worden de cellen beschermd tegen beschadiging doordat het DNA bedekt wordt. Matcha kan de cholesterol in je bloed verlagen en niet alleen dat, het kan ook de schade die is aangericht door vrije radicalen volledig omkeren.

Matcha is rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen. Een kopje matcha staat gelijk aan 10 kopjes groene thee. Het verlaagt het cholesterol gehalte. In sommige gevallen helpt het ook bij diabetes type 2. Het poeder helpt om je bloedsuikerspiegel laag te houden en voorkomt ontstekingen. Doordat het de bloedsuikerspiegel verlaagt kan dit je ook helpen met gewicht te verliezen.


Naast Polyfenolen bevat het theeblad het antioxidant L-thealine. Deze aminozuur zorgt voor een kalmerend effect op de hersenen en daarom zou het goed kunnen helpen tegen stress. Daarbij stimuleert Matcha ook het immuunsysteem en zorgt er zo voor dat je minder snel last krijgt van griep, een verkoudheid of een andere ziekte.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page