Matcha cheesecake
Ingrediënten
Korst
80 gr Digestief koekjes verkruimeld
50 gr ongezouten boter, gesmolten
Cheesecake
250 gr roomkaas, kamertemperatuur
40 gr frambozen diepgevroren
100 gr poedersuiker opgesplitst
1/2 theelepel vanille-extract
120gr gesmolten witte chocolade
5 blaadjes gelatine
2 el water
180 ml volle room
1 el matchapoeder (Japan Beginners matcha)
1 tl matchapoeder'(Japan Beginners matcha)
RECEPT
Korst
Bekleed de zijkant van een 15 cm taartring of springvorm met bakpapier of een transparante taartkraag. Als je een taartring gebruikt, bekleed de bodem dan met een taartplank of ander plat oppervlak).
Roer in een middelgrote kom de koekkruimels samen met de gesmolten boter tot het goed gemengd is.
Giet de kruimels in de pan. Gebruik een glas met platte bodem om de korst op de bodem te drukken.
Zet de korst minstens 30 minuten in de koelkast terwijl je de cheesecake vulling maakt.
Cheesecake
Klop met een handmixer of een mixer met gardehulpstuk de roomkaas, de suiker en het vanille-extract tot een gladde massa.
Voeg gesmolten witte chocolade toe en klop tot het goed gecombineerd is.
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit, verwarm in de magnetron beetje water en los gelatineblaadjes al roerend op.
Giet de opgeloste gelatine bij het roomkaasmengsel en klop tot het goed gecombineerd is.
Klop in een aparte kom de volle room met 40gr poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de slagroom toe aan het roomkaasmengsel. Mix op lage snelheid met je mixer tot het goed gecombineerd is.
Verdeel een derde van het beslag in een aparte middelgrote kom. Dit wordt de witte laag met de frambozen swirl.
Samenvoegen
Zeef in een kommetje 1 el matchapoeder en voeg 2-3 el heet water toe. Roer om te combineren. Zeef het matchamengsel in tweederde van het beslag. Roer tot het goed gecombineerd is.
Giet het matcha beslag op de gekoelde korst. Spreid het voorzichtig uit tot een gelijkmatige laag. Gebruik een spatel om de bovenkant glad te strijken.
Laat 10-15 minuten bevriezen om de cheesecake op te stijven.
Giet de rest van het beslag over de afgekoelde matchacheesecake. Spreid het voorzichtig uit tot een gelijkmatige laag.
Spreid de frambozen erover en gebruik een mes om via slingerende bewegingen een draaipatroon te maken met de frambozen.
Dek goed af en zet terug in de koelkast om minstens 4 uur of een nacht te koelen.
Haal de cheesecake uit de pan en verwijder voorzichtig de taartkraag. Strijk de rand glad met een spatel indien gewenst. Serveer en geniet!