top of page
  • Foto van schrijverladimee

Yerba Maté

Omdat we nu al even met de thee bezig zijn ben ik nog op zoek naar nieuwe soorten thee als aanvulling voor ons assortiment. Op mijn zoektocht kwam ik bij Maté terecht. Een thee die al jaren bestaat en van oorsprong uit Zuid-Amerika komt en die stilletjes aan Europa aan het veroveren is. Het is een sociaal gebeuren als je maté drinkt want wordt meestal gedronken onder familie of goede vrienden.


Maté geeft je de energie van koffie, de gezondheidsvoordelen van groene thee en de euforie van chocolade.

De cafeïne gecombineerd met mineralen, vitamines en polyfenolen geeft je energie en voedt je lichaam. Het bevat ook Mateïne welke het metabolisme en vetverbranding bevordert.(je slankt er dus ook nog van af)

Het voordeel is dat je de energie de hele dag door voelt maar je toch ontspannen bent.Het leuke van dit hele gebeuren is dan nog eens dat het uit een super leuke beker gedronken wordt die gemaakt is van een kalebas (soort van flespompoen) dit is de originele beker waar uit gedronken wordt met een speciaal rietje met filter (bombilla genaamd). De mensen die gewoon zijn om veel maté te drinken verkiezen liever het originele model.

De kalebas neemt namelijk de smaken op van de maté. Dus hoe meer maté je drinkt hoe beter de smaak wordt. Let wel op! Bij een oorspronkelijke maté beker heb je toch wel wat onderhoud zodat hij niet gaat schimmelen. Denk er dus zeker eerst even over na voordat je er eentje koopt.

Tegenwoordig zijn er ook al inox modellen voor de niet dagelijkse maté drinker. Deze kan je ook gemakkelijk schoonmaken 😉


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page